• Dansk
  • Español
Formål arrow Nyheder

fotosnogh_j.jpg.jpg
Nyheder
Asado / Stævne PDF Udskriv E-mail

daf3682.jpgDette er en prøve.

 

Foto fra et stævne.

 
TRES ARROYOS - Dannebrogs orden PDF Udskriv E-mail

November 2008 - Den danske ambassadør Henrik Bramsen Hahn besøgte Tres Arroyos sammen med konsul Birgit Hjortlund, hvor de blev modtaget af den danske koloni. Ved denne lejlighed overbragte ambassadøren hr. Eduardo Dam Dannebrogs ordenen, for hans virke som konsul.

 
TANDIL - Besøg af Juan Fugls efterkommere PDF Udskriv E-mail

I anledning af besøget af medlemmer af familien Fugl Andersen fra Danmark (direkte efterkommere af Juan Fugl) , blev der i Tandil d. 7 november 2008 holdt en højtidlighed til hyldes for Juan Fulg.

Om formiddagen blev familien modtaget på rådhuset af bogmesteren, som bl.a.  overdrog kopier af historiske dokumenter til familien.

De lokale myndigheder med bogmester M. Lunghi i spidsen, medlemmer af den danske koloni og repræsentanter fra forskelige institutioner, bl. andet elever fra skolen "Juan Fugl" og de besøgende gæster samledes til en højtidlighed ved monumentet ved Lago del Fuerte. 

Formanden for den danske koloni, Alicia Larsen og bogmester Lunghi holdt taler, og der blev lagt blomster ved foden af statuen af den danske pioner.

Alicia Larsen overbragte familien Fugl Andersen's taknemmelighed over den varme modtagelse de havde fået, samt talte om vigtigheden af bevare minderne for den danske koloni.

Bogmesteren mindedes hvordan han som ung deltog ved indvielsen af monumentet i 1964, hvor princese Benedikte var tilstede samt præsident Arturo Illia, på "en festdag for Tandil, hvor man hyldede denne store mand, som var en pioner, en mand med visioner, og mest af alt fordi han lærte os at arbejde. Han var landmand, lærer, startede industri med sin mølle, endog politiker da han i 1873 blev valgt bogmester".  Der blev også fokuseret på at han var den første der såede hvede i Argentina.

Ægteparret Fugl Andersen og deres to børn skal besøge omegnen og se bl. andet skolen der bærer Juan Fugls navn, den danske kirke, osv.

 

 

 

Advertisement